HKV til sentrum

Haugaland KunstVerk har i dag signert ny leieavtale. Det nye tilholdsstedet til HKV blir Strandgaten 178, Handelsstandens hus.

(foto, Karmsund Avis, Frank Kongshavn)

Haugesund, 9. mai 14: Haugaland KunstVerk er det første profesjonelle kunst- og kulturhuset i Nord Rogaland. Vi har i det siste arbeidet hardt med å etablere et kunstsenter i gamle Brannstasjonen.

Det var en svært trist dag da vi i HKV fant ut at Brannstasjonen ikke ville bli en realitet. Dette er et prosjekt vi har satset mye på. Både tid, penger og følelser. Når HKV signerte ny leieavtale med Haugesund Kultureiendom AS måtte vi også si opp vår nåværende leieavtale med Haugesund Sanitetsforening. Det så derfor lenge ut som at HKV ville være uten plass å være fra 01. september i 2014.

Det ville vært dødsstøtet for HKV, men også et stort tap for Haugalandet.

De siste månedene har HKV arbeidet hardt for å finne et godt alternativ. Dette har gitt resultater og i dag har vi signert en leieavtale på 5 + 5 år med leie av Strandgaten 178.

Å komme til sentrum er rett for HKV. Ikke minst kommer vi til utleiere som har felles interesser og som ønsker oss vel. Bygget er svært passende for vår drift og vi greier å ta vare på de som nå er med i HKV. Vi kommer nå til å gå inn i en spennende tid hvor HKV får sitt nye hjem, midt i sentrum. Det blir også behagelig å kunne fokusere på vår drift og våre mål.

Så ble det hele ordnet slik vi har ordnet oss før. Uavhengig, med egne penger og egen strategi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *