Kåret til årets filmklubb

Haugesund Filmklubb har blitt kåret til årets filmklubb for  fremragende filmklubbdrift. Prisen ble utdelt under Norsk  filmklubbforbunds landsmøte i Bergen denne helga.

Det var en stolt styreleder Trude Meling og styremedlemmene Kristin Elin Eikill  og Håvard Rasmussen fra Haugesund Filmklubb som lørdag mottok prisen for  årets filmklubb under Norsk filmklubbforbunds landsmøte i Bergen. Det er i  dag totalt 55 filmklubber i landet, 19 barnefilmklubber er i en egen kategori.

— Vi er svært fornøyde med den anerkjennelsen og respekten vi har fått fra  Norsk filmklubbforbund og de andre filmklubbene. Det at vi som en liten og  relativt “fersk” klubb får denne oppmerksomheten blant de større og etablerte  klubbene, sier noe om det arbeidet vi har gjort, mener styreleder Trude Meling  i Haugesund Filmklubb.

Styrelederen gjør oppmerksom på at filmklubben ikke hadde klart dette uten  mange gode samarbeidspartnere.

— Vi vil spesielt trekke frem Edda kino med Marit Sætre i spissen. Jeg tror ikke  vi overdriver ved å si at vi har Norges beste kinosjef. I tillegg er Tysværtunet  med entusiasten Øystein Simonsen en viktig samarbeidspartner, og ikke minst  Haugaland Kunstverk med frontperson Simon Næsse. I tillegg takker vi våre  medlemmer, spesielt de trofaste som møter til så og si hver visning. Men vi har  plass til flere, og ønsker nye medlemmer velkommen, unge som voksne,  forteller Meling.

Resterende styremedlemmer i Haugesund Filmklubb er Ruth Synnøve Hausken,  Alf Wold, Ivar Teigland, Kim Are Paulsen og vararepresentant Kathrine Wegner Skjølingstad.

Juryens begrunnelse:
Årets filmklubb: HAUGESUND FILMKLUBB
Prisen for årets filmklubb i 2013 går til en relativt ny filmklubb. Klubben holder til i en by med lange tradisjoner som filmby. Likevel har det, tross mange forsøk, vært vanskelig å opprettholde en kontinuerlig filmklubbvirksomhet i byen. Filmklubbforbundet sender likevel en takk til alle som har drevet byens filmklubb opp gjennom tidene. I dag har byen både  en barnefilmklubb og en aktiv filmklubb for et mer voksent publikum. Dagens  filmklubbstyre synes å være godt organisert, de bruker nye medier for å  holde kontakten med sine medlemmer og har foruten filmvisninger på kino
også tatt i bruk andre arenaer for virksomheten. Blant annet er en nærliggende fjelltopp tatt i bruk som kino. Vi har også merket oss at nærmere studier av filmmediet er en del av klubbens virksomhet. Noen vil etter denne presentasjonen ha gjettet at årets filmklubb 2013 er HAUGESUND FILMKLUBB.
Vi gratulerer! Prisen er et diplom og 5000 kroner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *