LYD # 16

Tid: mandag 21. januar – dørene åpner kl 19.30. Konsertstart ca kl 20.00
Sted: Haugesund Billedgalleri

Slagr + Camilla Granlien

Det er duket for årets første LYD og vi gleder oss stort!

Den hypnotiske og utradisjonelle kammerfolktrioen Slagr er på releaseturné sammen med folkesanger Camilla Granlien. De er aktuelle med det nye albumet “Songs by Geir Tveitt” der de henter Geir Tveitts sanger og visetoner “hjem igjen” til folkemusikken. Produsent er Nils Økland.

Med sin glassklare stemme føyer Granlien seg sømløst inn i Slagrs lydbilde. Tveitts vakre melodier hylles inn i et drømmeaktig slør når Slagr spinner sine musikalske spindelvev omkring dem.


Med denne utgivelsen løfter Slagr frem en del av Tveitts produksjon som ikke har fått så mye oppmerksomhet. ”Mange er ikke klar over at det finnes så mange vakre sanger av Tveitt. Enkelte av melodiene er det vanskelig å finne innspillinger av. En av dem, Myrth, mener vi at vi er først om å spille inn,” forteller Eng, som håper utgivelsen vil gi Tveitt et nytt publikum.

Geirr Tveitt (1908-1981) er en av de viktigste norske komponistene fra det 20. århundre. Tveitts mest kjente verk er antakelig Hundrad hardingtonar, der han bearbeidet folketoner fra Hardanger. Melodier som Vi skal ikkje sova bort sumarnatta og Fløytelåt har blitt en del av den norske sangskatten.

Kaka og kaffigaranti. Dørene åpnes 19.30. Konsertstart 20.00.

Camilla Granlien, vokal
Erik Sollid, hardingfele
Sigrun Eng, cello
Amund Sjølie Sveen, vibrafon

Konsertserien LYD støttes av Norsk Kulturåd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *